KDC

De komende drie jaar gaat de Nederlandse luchtvaartsector samenwerken met Boeing om een nieuw omgevingsvriendelijk operationeel concept voor de luchthaven Schiphol te ontwikkelen. Zo wordt de geluidsbelasting verminderd door de implementatie van glijlandingen, de zogeheten Continuous Descent Approaches (CDAs), worden nachtprocedures geoptimaliseerd voor vermindering van het brandstofgebruik en luchtvervuiling en wordt ook de planning van de verkeersstromen verbeterd doordat verkeersleiding wordt voorzien van exactere informatie over de vliegsnelheid.

DSCF7529Op 16 november jl. organiseerde het KDC het ATM Knowledge & Development Event 2010 op het Schiphol Group hoofdkantoor. Met circa 120 deelnemers, inspirerende sprekers en een uitstekende sfeer was het evenement een groot succes.

Thema dit jaar was ‘Collaborative Innovation: Real progress or waste of money?’. Onder leiding van de dagvoorzitter, Wouke van Scherrenburg, gaven prominenten uit de Nederlandse en Europese luchtvaart, zoals Patrick Ky (SESAR JU), luitenant-generaal Jac Jansen (Koninklijke Luchtmacht), Hans Alders (Alderstafels) en Jeroen Fukken (DGLM), hun visie op dit thema.

Een korte impressie van het KDC-symposium 'De innovatie-uitdaging van Schiphol'

De Innovatie-estafette 2009Op 4 en 5 november vond op Vliegkamp Valkenburg de Innovatie-estafette 2009 (voorheen de Dag van Maarssen) plaats. Net als in 2005 en 2007 stonden deze dagen in het teken van innovatieve ontwikkelingen in de sectoren bouw, logistiek, luchtvaart, water en verkeer & vervoer.
Het KDC ondersteunde ook deze keer het thema luchtvaartinnovatie met diverse stands in het luchtvaartpaviljoen en een workshop over het SARA project. Hoogtepunt vormde een demonstratie voor minister Eurlings (Verkeer en Waterstaat) over de ontwikkeling van Continuous Descent Approaches (CDA’s) die een belangrijk onderdeel zijn van de Kennis en Innovatie Agenda Luchtvaart.

Theo van de Ven ontvangt KDC Innovation Award 2008Op maandag 9 juni 2008 ontving Theo van de Ven, Senior Manager Strategy & Charges bij KLM, de eerste Innovation Leadership Award. Het bestuur van de Stichting 'Knowledge and Development Centre Mainport Schiphol' prees hem voor zijn belangrijke bijdrage aan de Mainport Schiphol ontwikkeling en de wijze waarop hij zich heeft weten te onderscheiden door zijn inzet, getoonde leiderschap en creativiteit.

Zoeken

Search

Opdrachtgevers

 

Partner KLM